۱۰ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۴۴

معاون رئیس جمهور:

قوانین ازدواج نیاز به بازنگری دارد/ سه عامل تاخیر در ازدواج

قوانین ازدواج نیاز به بازنگری دارد/ سه عامل تاخیر در ازدواج

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، گفت: در حال حاضر با پدیده تورم جوانی مواجهیم که با برنامه‌ریزی درست در این حوزه ، این سرمایه عظیم را بالفعل کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، شهیندخت مولاوردی در جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان با بیان اینکه در سال های اخیر کشور ما با پدیده تورم جوانی مواجه شده است، گفت: یک سوم جمعیت کشور در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال قرار دارند و به دلیل افزایش سهم جوانان در جمعیت، شاهد تغییرات فرهنگی و اجتماعی بوده‌ایم.

وی ادامه داد: در دوره جوانی به طور فشرده وقایع و گذارهای مختلفی رخ می‌دهد که در این زمان ما با تغییرات سریع و مهیج تکنولوژی و تغییرات اجتماعی مواجه بوده‌ایم.

مولاوردی افزود: نسبت جوانان با سواد و شهرنشین که دسترسی به رسانه‌های جمعی دارند، سبب شده جوانان منشا تحولات اجتماعی، اقتصادی و تکنولوژی باشند.

وی با بیان اینکه جمعیت‌شناسان این ساختار جمعیتی را هدیه جمعیتی و اقتصاددانان آن را سود جمعیتی می‌نامند، گفت: برای به بالفعل کردن این سرمایه نیاز به شناخت درست از این جمعیت داریم و با فراهم کردن امکانات لازم، باید از این موهبت استفاده کنیم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: شاخص‌های حوزه جوانان در حال حاضر در سطح مطلوبی نیست و سازمان‌های مرتبط نتوانستند به وضعیت مطلوبی برسند. در حالی که جوانان می‌توانند منبع توسعه کشور باشند و در صورت بی‌توجهی به نیازهایشان به عنوان تهدید مطرح شوند.

مولاوردی، افزایش جمعیت کنونی کشور را نتیجه باروری‌های دهه اول انقلاب دانست و گفت: این جوانان در حال رفتن به سمت سالمندی هستند.

وی با بیان اینکه در دهه گذشته ارزش ها و نگرش به مسئله خانواده و ازدواج تغییر یافته، گفت: در حال حاضر ما با باروری با تاخیر و افزایش درصد تجرد روبرو هستیم. همچنین میزان طلاق و جدایی در سن جوانی افزایش پیدا کرده است.

به اعتقاد مولاوردی، سه عامل کلیدی دسترسی به همسر مناسب، ملاک‌‌های انتخاب و امکانپذیری ازدواج با توجه به شرایط اقتصادی، دلیل تاخیر در ازدواج  هستند.

وی با انتقاد از تغییر رویه سیاستگذاری در حوزه جوانان، گفت: هر دولتی که بر روی کار آمده، با نگرش و سیاستگذاری‌های جدیدی به حوزه جوانان پرداخته و سیاستگذاری‌های دولت قبلی به محاق رفته است.

به گفته معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، رویکرد حوزه جوانان بیشتر در حوزه فرهنگی بوده که نیاز است در حال حاضر رویکردی اقتصادی باشد.

مولاوردی با بیان اینکه افزایش سن ازدواج نشان می‌دهد که سیاستگذاری‌ها در تسریع ازدواج و ساماندهی ازدواج، عملیاتی نشده و قوانین نیاز به بازنگری دارد، گفت: یا این قوانین منطقی نبوده و نتیجه آرمانگرایی سیاستگذاران بوده، یا این برنامه‌ها اجرای موثری نداشته است.

وی پیشنهاد کرد: برای موفقیت بیشتر برنامه‌های حوزه جوانان، از خود آنها برای تبیین برنامه‌ها استفاده شود.

در این جشنواره از آیت‌الله امینی به عنوان چهره ماندگار حوزه ازدواج تقدیر شد که فرزند آیت‌الله امینی پیام وی را قرائت کرد.

به گفته آیت‌الله امینی، تاخیر در سن ازدواج به یکی از معضلات اصلی جوانان تبدیل شده که باید چاره‌ای برای آن اندیشیده شود، زیرا تشکیل خانواده می‌تواند از انحرافات اجتماعی و اخلاقی بکاهد.

وی ادامه داد: اسلام مسئولیت ازدواج را بر عهده چند گروه گذاشته است که خود جوانان، پدر و مادرها، خیرین حوزه ازدواج و مسئولان اسلامی گروه‌هایی هستند که باید در امر ازدواج به جوانان یاری کنند.

به اعتقاد آیت‌الله امینی، تاکید اصل ۱۱۰ قانون اساسی به موضوع خانواده، نشان‌دهنده اهمیت تاکید خانواده در نظام جمهوری اسلامی دارد.

به گزارش مهر، در این جشنواره از سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان سازمان فرهنگ‌ساز ازدواج آسان و به هنگام تقدیر شد. همچنین از سازمان بهزیستی، کمیته امداد و وزارت بهداشت به عنوان سازمان‌های توانمندسازی جوانان در امر ازدواج تقدیر شد.

کد خبر 2508937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha